CEUROPE
בהולנד מוצרי החלב ובפרט הגבינות הצהובות הקשות שההולנדים מייצרים מהם, הם אבן יסוד קולינארית וגם מקור גאוותם הגדולה. הגבינות המפורסמות ביותר הן "גאודה" ו"אדם". 
בהולנד אם כבר צ'יפס אז כמובן עם מיונז,  הפינקייקים המסורתיים עם הרטבים העשירים ומאכל אופייני נוסף הם כדורונים מקמח תפוחי אדמה ממולאים בבשר הנקראים קרוקט. גם דגים פופולאריים בהולנד, במיוחד ההרינג והמטיאס המלוחים, אותם ניתן למצוא בדוכני רחוב ברחבי המדינה.  

מאכל אופייני אחר למטבח ההולנדי הוא מרק אפונה (erwtensoep), אותו מכינים מגרגרי אפונה מיובשים שהושרו במים במהלך הלילה, קוביות נקניק או שומן חזיר וחתיכות תפוחי אדמה. מאכלים אלה מוגשים בעיקר בחורף או כשמזג האוויר קר. ככלל, המטבח ההולנדי המסורתי המבוסס ברובו על תפוחי אדמה ושאר מרכיבים המייצגים את משאבי הטבע המקומיים אינו עשיר במיוחד, אך ניכרת בהולנד ההשפעה של הקולוניות שהיו בשליטתה והיא שופעת במסעדות אינדונזיות ובמזנונים המגישים אוכל אינדונזי, כמו גם ובלי קשר במסעדות איטלקיות וסיניות רבות.
המשקה האלכוהולי הפופולארי ביותר בהולנד הוא בירה.