CEUROPE
את המטבח הצרפתי מאפיינים במיוחד השימוש במוצרים טריים מקומיים האופייניים לכל אזור,
כשמוצרי היסוד הקבועים בהם משתמשים כמעט תמיד הם חמאה, שמנת, צירים ויין.
כמו כן נפוץ גם השימוש בחומרי גלם ייחודיים כגון כבד אווז, רגלי צפרדע, ארנבת, כמהין, גבינות מקומיות ייחודיות והתיבול העדין הנותן לטעמו של הרכיב העיקרי במנה להגיע לידי ביטוי מושלם.
לאורכה ולרוחבה של צרפת קיימים מגוון רחב מאוד של מאכלים ושיטות הכנה אולם לכולם בסיס קלאסי
שהתפתח במשך מאות שנים. אחד מסמליו של המטבח הצרפתי הוא מגוון נרחב של רטבים.
המטבח הצרפתי הקלאסי 
אבני יסוד שעליהן מבוססים כל המטבחים האזוריים ומהווים בעצם את המטבח הצרפתי הקלאסי הם:
צירים - שההם הבסיס לרטבים, למרקים ולתבשילים. נוזל מרוכז בטעמים של ירקות, עוף, בקר, עגל או דגים השימוש מקנה עושר טעמים בתוצאה הסופית. 
רטבים - רוטב ולוטה, בשאמל, רוטב חום, דמי גלאס, רטבי חמאה לבנה ואדומה, רוטב הולנדז 
רטבי שמנת, ויניגרט ומיונז
רטבים מתוקים:קרם אנגלז, קולי, רוטב שוקולד.
ממרחים ומטבלים - חמאות מתובלות, טפנאד.
בצקים בצק עלים, בצק פריך, בצק רבוך,בצק שמרים, בצק שמרים כרוך.
מרקים - קונסומה, מרקי קרם, מרקים מחיתיים, מרק בצל, בויאבז.
קרמים ומליות מתוקות - קרם פטיסייר, קרם פריזיין
מינוחים קלאסיים במטבח הצרפתי (על פי רוב לפי האיזורים מהם הגיעו) -
תרד -  פלורנטין 
אורז - קרולין (Caroline).
אספרגוס - ארז'ונטיי (Argenteuille), כשם עיירה ליד פריז.
חסה - שוואזי (Choisy).
כרוב כבוש - אלזסיין (Alsacienne), כשם אזור אלזס.
כרוב ניצנים - בריסלואז (Brüxelloise), על שם בריסל מולדתו.
כרובית - דובארי (Dubary).
מלפפונים - דוריה (Doria).
עגבניות - פורטוגז (Portugese), על שם פורטוגל.
שעועית ירוקה - סוואסונז.

מאכלים נפוצים לכל איזור בצרפת
ברטאן- קרפים במחבת, דגים ופירות ים הנחשבים כטובים ביותר בצרפת, כבשים.
נורמנדי - חמאה ושמנת,גבינות עשירות ועתירות שומן כמו קממבר וברי,תפוחים ומוצריהם. 
איל דה פרנס - מרק בצל פריזאי ,קוויאר, קפה או לה (קפה בחלב).
שמפן - שמפניה, בף קרבונאד, ירקות שמתאימים לאקלים הקר כמו כרוב, כרישה, אנדיב, תפוחי אדמה וסלק.
אלזס-לורן - קיש לוריין, כרוב כבושומאכלים המבוססים עליו ובראשם השוקרוט, תבשיל המכיל כרוב כבוש ונתחי בשר שונים שחלקם מעושנים, בירה, קיש לוריין - פשטידת כרישה בבייקון ושמנת, גווורצטרמינר - יין לבן אזורי, פוט-או-פה - מרק בשר, בקאוף
בורגונדי - עוף ביין, עוף בְּרָס, בישול ביין, הביף בורגיניון - תבשיל בשר בקר ביין אדום, פונדו בורגיניון 
קסיס וליקר קסיס, אסקרגו - שבלולי אדמה הנאכלים בעיקר שלוקים עם חמאה ושום, חרדל דיז'ון, פן ד'אפיס - עוגת דבש מתובלת, ג'וז'ייר - פחזניות גבינה פיקנטיות, בוז'ולה - תת-חבל שפעם בשנה בסתיו מוציא יינות אדומים צעירים ומשובחים הנושאים את שם החבל.
סבואה חלב ושמנת עשירים מאוד בשומן, תפוחי אדמה מהם מכינים מגוון מאכלים כגון רושטי - לביבת תפוחי אדמה, רקלט - תפוחי אדמה עם גבינה מותכת והאם וטרטיפלט - תפוחי אדמה מוקרמים בגבינת רבלושון ושמנת, פונדו סבויארד שהוא למעשה פונדו גבינה.
פרובאנס - שמן זית - כאן הוא נפוץ יותר מחמאה.שמן זית, ירקות - פרובאנס מתמחה בתבשילי ירקות שונים ומגוונים ובראשם רטטוי, פטריות יער, עשבי תיבול וצרורות עשבי תיבול, דגים ופירות ים,כבשים וגבינות צאן, מאפים שונים, סלט ניסואז.
לנגדוק-רוסייון - קסולה -  חמין צרפתי, אומלט רוסיליון - אומלט עם האם ועגבניות.
חבל הבאסקים - פלפלים - טריים, כבושים ומיובשים, עגבניות שמשתפות פעולה יחד עם הפלפלים במתכונים רבים, פטריות ספ, ז'מבון קרו - שוקי חזיר מומלחים ומיובשים הנחשבים כמשובחים בצרפת.
צ'וריסו - נקניק חזיר מתובל בפלפל חריף, דגים ופירות ים, פלומב - ציפור צייד קטנה בעלת בשר כהה,
ברביס – גבינת כבשים, עוגה באסקית - זוהי עוגה עשירה במילוי קונפיטורת דובדבנים או קרם שקדים.
ארמניאק - בחבל מיוצר ברנדי מפורסם הנושא את שמו ומופיע בתבשילי האזור.
פריגור - פאטה כבד אווז, כבד האווז (פואה גרא) המשובח ביותר בצרפת וכן מעדנים המבוססים עליו, שהם מיני טרין ופאטה, קונפי - שוקי אווז או קורקבני אווז משומרים בשומן אווז, חזה אווז מעושן או מומלח.
ברווזים, פטריות כמהין, אגוזי מלך, גבינות צאן ייחודיות לאזור הנקראות קביקו.
בורדו - יינות אדומים - המפורסמים ביותר הם שאטו פטרוס, שאטו מוטון רוטשילד, שאטו לאפיט רוטשילד, שאטו לאטור, שאטו או-בריון, שאטו מארגו ושאטו שבאל בלאן, הזנים העיקריים הם קברנה סוביניון, קברנה פרנק ומרלו. רוב היינות הם תערובת של שניים מהם, יינות סוטרן - יינות מתוקים משובחים ביותר הנחשבים כליווי האידאלי לכבד אווז. בראשם עומד שאטו ד'יקאם.
שרנט - בו שוכנת העיירה קוניאק, שעל שמה נקרא המשקה הידוע.
עמק הלואר - סלמון - הדג הנפוץ בנהר הלואר, סרטני נהר - מהטובים בצרפת, טארט טאטן - טארט תפוחים הפוך שקנה לעצמו שם עולמי.
פיטיבייה - מאפה בצק עלים במילוי קרם שקדים.