גסטרונומיה

​המטבח האוסטרי מושפע מאד מהמטבחים של מדינות דרום מזרח אירופה וניכרת בו השפעת תרבותה של האימפריה האוסטרו-הונגרית והשטחים עליהם שלטה.  במטבח האוסטרי  ניתן למצוא השפעות ממדינות ואזורים שכנים, בהם: איטליה, הונגריה, גרמניה וחבל הבלקן, כל אלו יוצרים מיזוג של סגנונות והשפעות הדדיות. 

מאכלים אופיניים הם השניצל הוינאי Wiener Schnitzel,  ה -  Tafelspitz, בשר בקר מבושל הנחשב למאכל הלאומי וה -  Tirolerknodel, שהן כופתאות בשר וגולש. לאוסטרים גם מרק מסורתי משלהם הנקרא Frittatensuppe, מרק צח מבקר עם רצועות פנקייק.

עוגות וקינוחים הם שם דבר באוסטריה כשהעוגה המפורסמת ביותר ואחת המפורסמות בעולם
היא ה"סאכר טארט" שמתכונה נחשב כסודי. הקינוח הבולט הוא השטרודל המפורסם המורכב משכבות דקות של בצק המקיף מילוי של תפוחים, קינמון וצימוקים. שטרודלים נפוצים נוספים מכילים מילוי גבינה לבנה מתוקה, דובדבנים חמוצים או מתוקים, ופרג. 
לקריאה נרחבת על המטבח האוסטרי