טיולים מאורגנים 3
CEUROPE

טיול מאורגן באיטליה - גסטרונומיה איטלקית

גסטרונומיה איטלקית


אוכל באיטליה הוא חלק מהתרבות עצמה ומהויות החיים. האוכל האיטלקי קיבל כבר לפני דורות מקום של כבוד על שולחנם של רוב עמי העולם, והיום המטבח האיטלקי הוא למעשה מטבח אוניברסלי עם הפסטה, הפיצה והגלידה האיטלקית. בסמינר הגסטרונומי נהנה מחוויה קולינארית בלתי נשכחת, עם סדנאות בישול המשולבות בטיולים חוויות וכייף. נבקר באומבריה – ליבה של איטליה, דרך טוסקנה - חבל ארץ בעל יופי נשגב, נופים עוצרי נשימה, אוכל משובח ויין קיאנטי כמובן. נטייל בבולוניה בירת חבל אמיליה רומאנה, נתרשם מכפרים מימיי הביניים, ערי מבצר, כנסיות, ארמונות, צריחים ולקינוח – פארמז'ן בלסאמיקו ופרושוטו.

יום 1 : ת"א – רומא - אורבייטו
נמריא משדה התעופה בן גוריון בדרכנו לרומא. אחרי הנחיתה נשים פעמינו לעבר חבל אומבריה. תחנתנו הראשונה העיירה היפהפיה – אורבייטו. נעפיל בפוניקולר (רכבת פס) לפסגתה היושבת על לוע של הר געש כבוי. נסייר בסמטאותיה הציוריות ונצפה בחזית הדואומו המרהיבה שהינה מהיפות באיטליה, זמן חופשי ליהנות מתצפית בלתי נשכחת על יופיו המהמם של מרכז איטליה. לא נשכח כמובן את היין המפורסם שלה - האורבייטו קלאסיקו, ממנו נלגום לפני שניפרד מאורבייטו ונשים פעמינו למלון באזור פרוג'ה. העברה למלון וארוחת ערב.

יום 2 : חבל אומבריה – פיטריות הכמהין - מוזיאון השמן – פרוג'ה
יום המוקדש למטעמי חבל אומבריה. בבוקר נצטרף אל מחפשי פטריות הטרטופו (כמהין) ונחפש פטריות בצורה המסורתית המקובלת בעזרת כלבים מאומנים במיוחד לכך. נלמד את סוד אילופם, את דרך החיפוש המיוחדת ונצפה בהם מבצעים את משימתם. נמשיך אל טרווי, שבה נמצאת מנהלת האיגוד הלאומי של ערי השמן (Oil cities) וביססה ועיצבה את זהותה על הפקת השמן. נבקר במוזיאון שמן הזית בו מוצגות תערוכות שונות לאורך השנה. נשוב לבירת המחוז – פרוג'ה הידועה "כעיר השוקולד", בזכות מפעל השוקולד המפורסם – BACI  , והחוגגת מידי שנה בסוף אוקטובר את פסטיבל Eurochocolate -. נעלה דרך חומות העיר למדרחוב המרכזי בדרכנו לכיכר המזרקה הגדולה. נתרשם מארמון אבות המנזר חמור הסבר, ממזרקת הארבעה בנובמבר ומחנויות העיר הססגוניות. חזרה למלון וארוחת ערב במסעדה.

יום 3 :  מונטהפולצ'יאנו - פיאנצה - יקב ברונלו די מונטאלצ'ינו
היום נבקר בעיירות קטנות וציוריות במיוחד במחוז טוסקנה, לאורך דרך הקיאנטי הקטנה ועמק אורצ'ה. ניסע לעבר העיירה המקסימה מונטפולצ'יאנו היושבת על צוק נישא. נעלה לראשה ולפיאצה גראנדה התחומה בין חזיתות בתים שונים ומרשימים. נרד בסמטאותיה הפתלתלות והציוריות להפליא ונעצור בקפה פוליצ'יאנו המפורסם. נמשיך בדרכנו לעיירת הגורמה של טוסקנה - פיאנצה. נסייר ברחובות האהבה השונים ונבקר בין חנויות המציעות שלל מעדנים וגבינות פקורינו מעולות. נקנח בביקור כולל טעימות ביקב ברונלו די מונטאלצ'ינו הנחשב לאיכותי והיוקרתי ביותר ביינות המסורתיים של טוסקנה. העברה למלון באזור טוסקנה וארוחת ערב במסעדה.

יום 4 : קורס בישול - סן ג'ימיניאנו  
היום נקדיש את זמננו לבישול האיטלקי. בשעות הבוקר נצא לעיירה מקומית לביקור בשוק המזון הטרי. נמשיך לחווה מקומית טיפוסית ובה נתנסה בקורס בישול בו נלמד את רזי הכנת הפאסטה עם אחת "מהמאמות" המקומיות, נבשל גם רוטב איטלקי מקומי ונשב לסעוד את ליבנו במעשה ידינו להתפאר. אחר הצהריים נמשיך לעיירה סן ג'ימיניאנו המכונה "מנהטן של טוסקנה" בשל מגדליה המזדקרים מעל בתיה. נלמד על מלחמות האצילים שהתחרו ביניהם על עוצמה וכוח ונצפה על העיירה ממרומי המבצר המקומי,  ונהנה מהגלידריה שזכתה באליפות העולם לשנת 2008. בערב - ארוחה טוסקנית באחת המסעדות הטובות באזור כולל מוזיקה וריקודים. חזרה למלון.

יום 5 :  פירנצה
בשעות הבוקר נצא מזרחה לבירת האומנות העולמית – פירנצה. נתחיל בתצפית בלתי נשכחת מכיכר מיכלאנג'לו שבמרומי גבעה המשקיפה על העיר כולה. נמשיך לסיור רגלי באתריה המרכזיים של העיר כולל ככר הצלב הקדוש, פיאצה דלה סיניוריה שהיא מוזיאון פתוח ונושם של פסלים וארמונות, הגשר העתיק הציורי, מדרחוב העיר ההומה, כיכר הדואומו עם חזיתו  המרשימה, סיפורי התנ"ך שבשערי גן עדן ועוד. אחר הצהריים נבקר בשוק המזון המקורה, זמן פנוי לשוק העור ולחנויות. המעוניינים יוכלו לבקר(בתשלום) בבית הכנסת המרשים. לפנות ערב נשים פעמנו צפונה לעבר בולוניה. העברה למלון וארוחת ערב.

יום  6 : בולוניה – קורס בישול
את הבוקר נקדיש לסיור בעיר בולוניה בירת חבל אמיליה רומניה, המכונה "LA GRASSA BOLOGNA". נסייר באתריה המרכזיים של העיר, כולל פיאצה מאג'ורה ופיאצה נטונו עם המזרקה היפה של הגאון ג'יאמבולוניה. נתרשם מפלאצו קומונאלה ופלאצו דל פודסטה, ונלמד על חשיבותה הרבה של העיר בתקופות השונות. זמן חופשי ליהנות מסמטאות העיר הידועה בשל מגדליה הנטויים. בשעות הצהריים נבקר בשוק ציורי יחד עם השף המקומי לבחירת המוצרים לקורס הבישול שלנו. נחזור לחווה המקומית לקורס בישול של כשלוש שעות בו נלמד על רזי הכנת האוכל המקומי  והפסטה הבולונזית. בסיומו נתיישב לארוחת ערב  תוצרת ידינו להתפאר. חזרה למלוננו.

יום 7 : מחלבת פרמיזן – יקב חומץ בלסאמיקו – פרושוטו – ת"א
יום שכולו גורמה. נתחיל את סיורנו בחוות פרמז'ן מקומית טיפוסית בה נלמד את סוד הכנת הגבינה המפורסמת שכולם אוהבים לפזר על הפאסטה. נפגוש את בריכות ההמלחה ואת הררי הגושים הצהובים הגדולים המתיישנים וכמובן נהנה ממטעמיה. נמשיך ליקב חומץ בלסאמיקו מקומי טיפוסי בו מייצרים את הנוזל הסמיך המסורתי המיושן בין 12 ל- 25 שנים ונוכל לראות חביות עץ בשימוש כבר 300 שנים ועוברות בדורי דורות, לא נוותר על טעימת גבינות וחומץ החל מחומץ שיושן "רק" 12 שנה ועד חומץ שיושן 25 שנה. נמשיך לסיור בפארמה ובאזור מדרום לה המתמחה בנקניקי הפרושוטו די פארמה המעולים והמפורסמים. טעימות מלוות ביין מעולה מקומי. בערב העברה לשדה התעופה במילנו לטיסה ארצה.


חלוקת לילות בטיול
:
2 באזור פרוג'יה
2 באזור טוסקנה
2 באזור בולוניה
 


המחיר כולל
:
• טיסה סדירה לרומא וחזרה ממילנו, מיסי נמל ובטחון.
• 6 לילות בבתי מלון בדרגת 3* / 4* על בסיס ארוחת בוקר Buffet.
• 6 ארוחות ערב וארוחת צהריים אחת
• 2 קורסי בישול
• אוטובוס תיירים ממוזג ונוח, צמוד למסלול הטיול.
• מדריך מצוות סולו איטליה- המומחים לארץ המגף. – אריאל די קאסטרו
• כניסות וביקורים כמתואר בתכנית.
• סיורים מודרכים בפרוג'ה, פירנצה ובולוניה.
• סיורי הכרות באורבייטו, סן ג'ימיניאנו, מונטה פולצ'יאנו, פיאנצה.
• תשר לנותני שירותים בחו"ל.
• מערכת שמע (אוזניות) לכל נוסע


המחיר אינו כולל
:
• התייקרויות דלק לאחר תאריך
• כל מה שאינו תחת הסעיף "המחיר כולל".

 

מחירי 2017-2018 יתפרסמו בקרוב!